Ziekenhuisopname

Kamerkeuze

Bij planning van de operatie datum dient u de kamerkeuze door te geven. U kunt kiezen voor een één- of tweepersoonskamer.

De keuze van kamer heeft geen invloed op de kwaliteit van zorg, enkel op uw persoonlijk comfort. Op een éénpersoonskamer zullen wettelijke ereloon supplementen worden aangerekend.

Wenst u na planning nog uw kamerkeuze te wijzigen kunt u rechtstreeks contact opnemen met de dienst bedplanning van AZ Jan Palfijn Gent op het nummer 09/224 71 05 

Preoperatieve voorbereiding

Na het vastleggen van een operatiedatum dient u afhankelijk van het type ingreep en uw huidige medische toestand nog voorbereidende onderzoeken te ondergaan (bloedonderzoek, elektrocardiogram, longfoto…). Welke onderzoeken u precies vooraf dient te laten uitvoeren, zal u meegedeeld worden tijdens de raadpleging.

Uw huisarts is de meest aangewezen persoon voor het uitvoeren van deze onderzoeken. Neem ruim op tijd een afspraak bij uw huisarts om deze te laten uitvoeren.

Tevens zult u voorafgaand aan elke ingreep gevraagd worden een medische vragenlijst in te vullen.

Uw gegevens worden verwerkt in het ziekenhuis via het preoperatief traject (tel. 09/224 88 10). Indien het niet mogelijk is de preoperatieve onderzoeken bij de huisarts te laten gebeuren, kan u ook op bovenstaand nummer terecht voor het plannen en uitvoeren van uw preoperatieve onderzoeken.

Het is uiterst belangrijk voor een veilige narcose dat u nuchter binnenkomt in het ziekenhuis. Dit betekent niets eten of drinken (ook geen water) tot 6 uur voor opname in het ziekenhuis.

Bij patiënten die gevraagd worden om later in de voormiddag of namiddag binnen te komen zal aangeduid worden tot welk uur ze mogen eten of drinken. Dit zal tijdens de raadpleging bij het plannen van de ingreep meegedeeld worden.

In specifieke medische behandelingen zal het u toegestaan worden tot inname van medicatie met een minimale hoeveelheid water. Uw behandeld arts of anesthesist geeft u deze instructies.

Nuchter

Dag van opname

U kunt zich aanmelden aan de opnamedienst in de centrale ontvangsthal na het nemen van een volgnummer.

Na registratie en afhandelen van de administratieve formaliteiten zal u de weg gewezen worden naar de juiste afdeling (straat 161 – Orthopedie). Op de afdeling zal de verpleegkundige u begeleiden naar uw kamer en met u de verdere instructies overlopen.

Openingsuren van de dienst opname: weekdagen van 7u tot 18u, in weekend en feestdagen van 8u tot 16u. Buiten deze uren kunt u zich wenden tot de administratieve balie van de spoedopname.

  • Administratief
    • Identiteitskaart
    • Kaart of bewijs van hospitalisatieverzekering
    • Contactgegevens van uw huisarts
    • Contactgegevens van familie
    • Verzekeringspapier, papieren voor mutualiteit
  • Medisch
    • Ingevulde medische vragenlijst en resultaten van vooronderzoeken uitgevoerd bij de huisarts, indien deze nog niet zijn overgemaakt aan de preoperatieve cel (tel. 09/224.88.10).
    • Uw persoonlijke medicatielijst
    • Krukken ontleend bij een uitleendienst (indien vooraf gevraagd)
  • Persoonlijk
    • Toiletgrief, washandjes, handdoeken, nachtkledij, ondergoed, kamerjas
    • Gesloten schoenen voor eventuele revalidatie
    • Juwelen en waardevolle voorwerpen laat u beter thuis
    • Ipad, laptop, leesboek, … als ontspanning

Wat mee te brengen?

Internet – telefoon – televisie

Er is een gratis draadloos netwerk ter beschikking in het ziekenhuis. Uw gebruikersnaam en paswoord kunt u verkrijgen bij de dienst inschrijvingen in de inkomsthal.

Een telefoon kaart voor het vaste telefoontoestel kunt u tevens vragen aan de dienst inschrijvingen.

In elke kamer is televisie beschikbaar. Hiervoor betaalt u geen extra kosten.

Algemene bezoekuren van 14 uur tot 20 uur.
Op sommige afdelingen gelden uitzonderingen.

Bezoekuren

Na de ingreep

In geval van problemen na een ingreep kan je steeds terecht op de Polikliniek voor Orthopedie en Traumatologie (tussen 8u en 18u) op het nummer 09/224 87 96. Buiten deze uren kan u steeds terecht op de dienst Spoedgevallen van het ziekenhuis op het nummer 09/224 81 01.

De stafleden van de dienst Orthopedie – Traumatologie verzekeren een permanentie via de dienst Spoedgevallen voor postoperatieve problemen, orthopedische en traumatologische spoedgevallen (letsels van beenderen en gewrichten).

Nuttige nummers